INDUSTRIAL UNIVERSITY OF HO CHI MINH CITY
INSTITUTE OF BIOTECHNOLOGY AND FOOD TECHNOLOGY
Nguyen Ngoc Thuan
Nguyen Ngoc Thuan


PhD : Nguyen Ngoc Thuan
Department of Food TechnologyInstitute of Biotechnology and Food TechnologyFloor 4, Building F
No. 12 Nguyen Van Bao, Ward 4, Go Vap District, Ho Chi Minh CityHand phone: (+84) 0908261659

Email: nguyenngocthuan@iuh.edu.vn

Website: ibf.iuh.edu.vn/nguyen-ngoc-thuan

POSITION

  • Lecturer

ACADEMIC QUALIFICATIONS

  • BSc  : Posthavest technology, Nong Lam University, Year of Issuance 2002
  • MSc : Food technology, University of Technology, Year of Issuance 2007
  • PhD : Food technology, Nong Lam University, Year of Issuance 2023

PUBLICATIONS

  1. Nguyen, N.-T., Nguyen, N.-T., Dam, S.-M., Le, T.-T., Nguyen, T.-N., Van, H.-T., Le, T.-Q.P., Tran, G.-B., Nguyen, H.-N. và Tran, T.-H. (2020). CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIOXIDANT, ANTI-INFLAMMATORY, AND ANTICANCER EFFECTS OF EXTRACT FROM YUNZHI MUSHROOM (CORIOLOPSIS ASPERA) IN VIETNAM. Pharmacophore, 11(4).
  2. Thuan, N.N., Ngan, N.T., Kuo, P.-C., Trinh, N.T.N., Thien, L.T., Mai, D.S., Tuan, N.N., Tan, L.V. và Thang, T.D. (2021). Secondary Metabolites from the Fruiting Bodies of Coriolopsis aspera in Vietnam and their Bioactivities. Chemistry of Natural Compounds, 57(6), 1104-1106. doi: https://doi.org/10.1007/s10600-021-03559-9
  3. Nguyễn Ngọc Thuần , T.T.P.N., Nguyễn Ngọc Tuấn , Nguyễn Thị Ngần , Đào Thị Huệ , Võ Dương Mỹ Duyên , Bùi Thanh Hòa , Trần Thành Đạt , Lê Trung Thiên , Đàm Sao Mai (2021). Đánh giá độc tính cấp tính dịch cao chiết ethanol từ quả thể nấm vân chi (Coriolopsis aspera) ở Việt Nam trên chuột Swiss albino. Tạp chí Khoa học và Công nghệ – Trường Đại học Công nghiệp TP.HCM, 49, 77-83.
  4. Nguyễn Ngọc Thuần, Đ.S.M., Lê Trung Thiên, Nguyễn Thị Nữ Trinh, Nguyễn Ngọc Tuấn, Trịnh Ánh Nguyệt. (2021). TỐI ƯU HÓA ĐIỀU KIỆN SẤY PHUN DỊCH TRÍCH LY NẤM VÂN CHI (Coriolopsis aspera) TẠI VIỆT NAM Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học.
Cooperate