Huynh Nguyen Que Anh
Huynh Nguyen Que Anh, MSc. Department of Food Technology Institute of Biotechnology and Food Technology Floor 4, Building F Hand phone: (+84) 982173175 |
POSITION
- Lecturer
COURSES I TEACH:
- Food analysis
- Nutrition
- Sugar and confectionery processing technology (lab)
- Food Biochemistry (lab)
- Processing of agricultural products (lab)
RESEARCH INTEREST
- Gluten-free pastry
- Food products with low glycemic index
- Dietary foods
ACADEMIC QUALIFICATIONS
BSc. Lac Hong University
- Speciality: Food Processing Technology
- Subjects in which final examination were taken : Food Analysis
- Year of Issuance: 2006
MSc. Nong Lam University
- Speciality: Food Processing Technology
- Subjects in which final examination were taken : Food Technology
- Year of Issuance: 2013
PROFESSIONAL EXPERIENCE
v Duration (From … to …): 1994-1998
- Job title: Lecturer
- Name of organization: Analysis chemistry team
- Address: Technical school of Industry 4
- Duration (From … to …): 1998-2004
- Job title: Lecturer
- Name of organization : Department of Chemistry
- Address: College of Industry 4
- Duration (From … to …): 2004-2008
- Job title: Lecturer
- Name of organization: Institute of Biotechnology and Food Technology
- Address: Industrial University of Ho Chi Minh City
- Duration (From … to …): 2008-2017
- Job title: Lecturer
- Name of organization: Institute of Biotechnology and Food Technology
- Address: Industrial University of Ho Chi Minh City
- Các bài báo đăng trên các tạp chí khoa học
- Le Nhat Tam, Huynh Nguyen Que Anh, Doan Nhu Khue, Phan Thuy Xuan Uyen, Van Hong Thien, Nguyen Thi Huong, Pham Minh Tuan, Tran Thien An. (2024). Improving the quality assessment for Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei) stored at 0 ◦C. Vietnam Journal of Chemistry (ISSN: 2572-8288) , 2024, 1-6. DOI: https://doi.org/10.1002/vjch.202300175 SECTIONSPDFPDF
- Huynh Nguyen Que Anh, Le Pham Tan Quoc. (2024). Evaluation of the Physicochemical Properties of Spray-Dried Coconut Flower Nectar Powder. Uchenye Zapiski Kazanskogo Universiteta. Seriya Estestvennye Nauki (ISSN: 2542-064X) , 166(2), 229-237. DOI: https://doi.org/10.26907/2542-064X.2024.2.229-237
- Huynh Nguyen Que Anh, Le Pham Tan Quoc, Truong Ngoc My, Luong Ngoc Quynh Chi, Pham Thi Phuong Khanh. (2024). A review on Camellia oleifera Abel.: A valuable material in food and medicine. Food Science and Preservation (Formerly known as: Korean Journal of Food Preservation) (ISSN: 3022-5477) , 31(3), 333-345. DOI: https://doi.org/10.11002/fsp.2024.31.3.333
- Le Pham Tan Quoc, Huynh Nguyen Que Anh. (2023). Ultrasound-assisted extraction of phenolic compounds from Polyscias fruticosa (L.) Harms root. Uchenye Zapiski Kazanskogo Universiteta. Seriya Estestvennye Nauki (ISSN: 2542-064X) , 165(1), 58-67. DOI: 10.26907/2542-064X.2023.1.58-67
- Huynh Nguyen Que Anh, Le Pham Tan Quoc. (2022). Microwave-assisted extraction of phenolic compounds from Polyscias fruticosa (L.) Harms root. Malaysian Journal of Biochemistry and Molecular Biology (ISSN: 1511-2616) , 25(1), 1-7.
- Lê Nhất Tâm, Phan Thụy Xuân Uyên, Huỳnh Nguyễn Quế Anh, Đoàn Như Khuê, Nguyễn Thị Hương, Phạm Minh Tuấn, Trần Thiện Ân. (2024). Đánh giá độ tươi của tôm thẻ chân trắng (LITOPENAEUS VANNAMEI) thông qua xác định chỉ số Histamine bằng HPLC và QIM. Tạp chí Khoa học và Công nghệ – Trường Đại học Công nghiệp TP.HCM (ISSN: 2525-2267) , 68, 59 – 67. DOI: https://doi.org/10.46242/jstiuh.v68i02.5079
- Lê Nhất Tâm, Đoàn Như Khuê, Huỳnh Nguyễn Quế Anh, Trương Huỳnh Anh Vũ, Chu Vân Hải. (2019). Đánh giá sự biến đổi chất lượng của tôm sú nhằm xác định hạn sử dụng bằng các phương pháp bảo quản khác nhau. Tạp Chí Khoa Học Công Nghệ Việt Nam (ISSN: 1859–1388) , 61, 47-54.
- Lê Nhất Tâm, Lê Tấn Khánh Trình, Huỳnh Nguyễn Quế Anh, Đoàn Như Khuê, Trần Thị Văn Thi, Đỗ Thị Bích Thủy. (2017). Ảnh hưởng các muối hữu cơ đến chất lượng và hạn sử dụng tôm sú (penaeus monodon) bảo quản ở 0 độ C. Tạp Chí Hóa Học Việt Nam (ISSN: 0866-7174) , 55(4E23), 153-159.
- Lê Nhất Tâm, Lê Tấn Khánh Trình, Huỳnh Nguyễn Quế Anh, Trần Thị Văn Thi, Đỗ Thị Bích Thủy. (2017). Biến đổi các chỉ số chất lượng hóa học và vi sinh ở tôm sú (panaeus monodon) bảo quản ở 0 độ C. Tạp Chí Khoa Học và Công Nghệ (ISSN: 2354-0842) , 10, 109-118.
Các báo cáo đăng trên các kỷ yếu hội nghị khoa học
- Le Nhat Tam, Huynh Nguyen Que Anh, Tran Thi Van Thi, Phan Thuy Xuan Uyen, Dam Sao Mai, Chu Van Hai, Charles Odilichukvu R. Orpala. (2017). The effects of different salts of organic acids on some chemical, sensory and shelf-life attributes of black tiger shrimp (penaeus monodon) during 0 độ C storage. Phát triển bền vững và An ninh lương thực 2017, 2017 (ISBN: 978-604-920-065-6) , pp. .
- Le Nhat Tam, Huynh Nguyen Que Anh, tran thi Van Thi. (2017). Biochemical, Sensory, and Microbiological Assessment of Black Tiger Shrimp (pennaeus monodon). Phát triển bền vững và An ninh lương thực 2017, 2017 , pp. 111.
TIN NỔI BẬT
Department
Cooperate