NGUYEN NGOC TUAN, Ph.D., Institute of Biotechnology and Food Technology (IBF)Industrial University of Ho Chi Minh City (IUH), Vietnam12 Nguyen Van Bao Street, Go Vap District, Ho Chi Minh City, VietnamEmail: nguyenngoctuan@iuh.edu.vn; nguyentuan.gv.tphcm@gmail.com |
POSITION
2017-present: Faculty
Institute of Biotechnology and Food Technology
Industrial University of Ho Chi Minh City
RESEARCH INTEREST
Investigation of chemical composition of essential oil;
Isolation and characterization of bioactive compounds from nature;
Instrumental Analysis
PUBLICATIONS
Research Articles:
Trong nước: 22
[1]. Nguyễn Thị Ngần, Nguyễn Ngọc Tuấn, Trần Đình Thắng, Tối ưu hóa các điều kiện để chiết flavonoit từ vỏ lụa hạt điều (Anacardim occidentale Linn), Tạp chí Nông nghiệp và Phát triển nông thôn, 2023, ISSN 1859-4581, tập Quyển II, trang 299-307
[2]. Trần Phương Chi, Lê Thế Tâm, Nguyễn Tân Thành, Hoàng Thị Lệ Hằng, Nguyễn Ngọc Tuấn, Trần Thanh Lưu, Trần Đình Thắng, ẢNH HƯỞNG CỦA CÁC PHƯƠNG PHÁP TIỀN XỬ LÝ ĐẾN CHẤT LƯỢNG HÀNH ĐEN, Nông nghiệp và phát triển nông thôn, 2023, ISSN 1859-4581, tập 1, trang 224-232
[3]. Tran Thi Huyen, Nguyễn Thị Nữ Trinh, Phan Thi Hoàng Anh, Trần Đình Thắng, Nguyễn Ngọc Tuấn, Thiết lập quy trình định tính và định lượng Ergosterol từ cây địa y – C.faveomaculata Makhija & Patw, Tạp chí phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2023, ISSN 0868-3224, tập 26, trang 43-48
[4]. Trần Trung Hiếu, Đậu Xuân Đức, Hoàng Văn Trung, Đặng Ngọc Quang, Nguyễn Ngọc Tuấn, Trần Đình Thắng, Các hợp chất limonoid và terpenoid từ vỏ cây xoan đào (Melia dubia Cav.) ở Việt Nam, Tạp chí phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2021, ISSN 0868-3224, tập 26(4B), trang 88-92
[5]. Nguyễn Tân Thành, Nguyễn Việt Cường, Nguyễn Thị Huyền, Trần Đình Thắng, Nguyễn Ngọc Tuấn, Đoàn Mạnh Dũng, Trần Văn Ngọc, Tối ưu hóa quá trình chiết xuất tổng hàm lượng phenolic và flavoinoid từ lá cây diệp hạ châu bằng phương pháp đáp ứng bề mặt, Tạp chí phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2021, ISSN 0868-3224, tập 26(3B), trang 220-225
[6]. Nguyên Huỳnh Đình Thuấn, Lý Nguyễn Bình, Nguyễn Ngọc Tuấn, Dương Quốc Đạt, Phạm Thị Quyên, Nghiên cứu sự biến đổi chất lượng quả xoài cát hòa lộc trong quá trình bảo quản bằng màng chitosan độ deacetyl 70% bổ sung nano bạc, Tạp chí Công Thương, 2021, ISSN 0866-7756, tập 10, trang 56-62
[7]. Nguyễn Huỳnh Đình Thuấn, Lý Nguyễn Bình, Nguyễn Ngọc Tuấn, Nghiên cứu ảnh hưởng nồng độ và độ deacetyl đến khả năng tạo màng của chitosan từ vỏ tôm, Tạp chí Nông nghiệp và phát triển nông thôn, 2021, ISSN 1859-4581, tập 409, trang 86-92
[8]. Tran Trung Hieu, Nguyen Ngọc Tuan, Nguyen Quyet Tien, Nguyen Tan Thanh, Vu Dinh Hoang, Nguyen Thi Nu Trinh, Tran Dinh Thang, Limonoids from fruits of Melia dubia Cav. in Vietnam, Vietnam Journal of Science and Technology, 2021, ISSN 2525-2518, Vol. 59(4), pp. 518-524
[9]. Nguyễn Thị Hường, Trần Trung Hiếu, Đào Thị Thanh Xuân, Lê Thị Mỹ Châu, Nguyễn Bá Thanh, Nguyễn Ngọc Tuấn, Trần Đình Thắng, Các hợp chất triterpenoid phân lập từ rễ cây cát sâm (Millettia speciosa) ở Việt Nam, Tạp chí phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2021, ISSN 0868-3224, tập 26(4B), trang 83-87
[10]. Nguyễn Đức Vượng, Lê Thị Thúy Hòa, Lê Ngọc Anh, Trần Đình Thắng, Nguyễn Ngọc Tuấn, Trích ly polyphenol trong nấm thượng hoàng với sự hỗ trợ của sóng siêu âm, Tạp chí phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2021, ISSN 0868-3224, tập 26(3A)
[11]. Nguyễn Ngọc Thuần, Đàm Sao Mai, Nguyễn Thị Nữ Trinh, Nguyễn Ngọc Tuấn, Lê Trung Thiên, Trịnh Ánh Nguyệt, Tối ưu hóa điều kiện sấy phun dịch trích ly nấm vân chi (Coriolopsis aspera) tại Việt Nam, Tạp chí phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2021, ISSN 0868-3224, tập 26(3A), trang 44-53
[12]. Đặng Thị Vân, Nguyễn Ngọc Tuấn, Lê Văn Tán, Xác định hàm lượng axit béo cao no và không no trong quả bơ tại Tây Nguyên bằng phương pháp sắc ký khí ghép nối ion hóa ngọn lửa (GC-FID), Tạp chí Công thương, 2020, ISSN 0866-7756
[13]. Nguyễn Huỳnh Đình Thuấn, Lý Nguyễn Bình, Nguyễn Ngọc Tuấn, Nguyễn Thị Hồng Anh, Nghiên cứu tổng hợp keo nano bạc từ AgNO3 và ảnh hưởng hàm lượng nano bạc đến khả năng tạo màng chitosan – nano bạc, Tạp chí Công thương, 2020, ISSN 0866-7756, tập 24, trang 65-72
[14]. Le Nguyen Tuong Vi, Le Tien Dung, Nguyen Cuu Khoa, Nguyen Ngoc Tuan, Quach Tong Hung, Nguyen Thi Phuong, Dang Thi Le Hang, Nguyen Van Chinh, Nguyen Tran Thuy Quynh, QUANTITATIVE DETERMINATION OF APIGENIN FROM APIUM GRAVEOLENS L. BY HPLC-PDA METHOD, Vietnam Journal of Science and Technology, 2020, ISSN 2525-2518, Vol. 58(6A), pp. 307-318
[15]. Đoàn Mạnh Dũng, Nguyễn Ngọc Tuấn, Nguyễn Hữu Tùng, Nguyễn Đình Luyện, Hoàng Văn Trung, Trần Đình Thắng, Xác định hàm lượng Phillanthin, Hypophyllanthin trong các mẫu thuốc từ cây Diệp hạ châu (Phyllanthus urinaria L.) bằng sắc ký lỏng ghép nối khối phổ (LC-MS/MS), Tạp chí phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2019, ISSN 0868-3224, tập 24(2), trang 140-146
[16]. Nguyen Tan Thanh, Mai Thi Thanh Huyen, Nguyen Ngoc Tuan,Tran Dinh Thang, Optimization of Extraction of Total Phenolic and Total Flavonoid from Seeds of Alpinia blepharocalyx K. Schum. Using The Response Surface Methodology, Vietnam Journal of Science and Technology, 2019, ISSN 2525-2518, Vol. 57(3B), pp. 105-115
[17]. Nguyen Thanh Tam, Nguyen Ngoc Tuan, Hoang Van Trung, Le Thi My Chau, Dinh Thi Trung Anh, Hoang Van Luu, Chemical constituents from the leaves of Uvaria boniana in Viet Nam, Vietnam Journal of Science and Technology, 2019, ISSN 2525-2518, Vol. 57(5), pp. 538-543
[18]. Đoàn Mạnh Dũng, Nguyễn Ngọc Tuấn, Hoàng Văn Trung, Nguyễn Hữu Tùng, Nguyễn Đình Luyện, Phân lập và xác định hàm lượng Phillanthin, Hypophyllanthin trong các mẫu thuốc từ cây Diệp hạ châu (Phyllanthus urinaria L.) bằng sắc ký lỏng siêu hiệu năng (LC-MS/MS), Tạp chí phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2019, ISSN 0868-3224, tập 24(2), trang 37-42
[19]. Vũ Thị Hiền, Nguyễn Ngọc Tuấn, Hoàng Văn Lựu, Vũ Đình Hoàng, Thành phần hóa học của quả xoan ta (Melia azedarach L.) ở Việt Nam, Tạp chí Khoa học và Công nghệ Các trường Đại học kỹ thuật, 2019, ISSN 2354-1083, tập 133, trang 79-84
[20]. Trần Trung Hiếu, Hoàng Văn Trung, Nguyễn Ngọc Tuấn, Vũ Thị Hiền, Nguyễn Quốc Thông, Trần Đình Thắng, Các hợp chất limonoid từ quả xoan ta (Melia azedarach L.), Hội thảo Nghiên cứu và Phát triển các sản phẩm tự nhiên – Lần thứ 7, 2020, ISBN 978-604-9985-58-4, trang 136-141
[21]. Nguyễn Ngọc Thuần, Trần Thị Phương Nhung, Nguyễn Ngọc Tuấn, Nguyễn Thị Ngần, Đào Thị Huệ, Võ Dương Mỹ Duyên, Bùi Thanh Hòa, Trần Thành Đạt, Lê Trung Thiên, Đàm Sao Mai, Đánh giá độc tính cấp tính dịch cao chiết ethanol từ quả thể nấm vân chi (Coriolopsis aspera) ở việt nam trên chuột Swiss albino, Tạp chí Khoa học và Công nghệ, Trường Đại học công nghiệp TPHCM, 2021, ISSN 2525-2267, tập 49(1), trang 77-83
[22]. Tran Thi Huyen , Nguyen Ngoc Tuan , Lin-Woo Kang, Cloning and expression of a mure ligase enzyme as a potential target against bacteria Xanthomonas oryzae pv. Oryza, Journal of Science And Technology – Industrial University of Ho Chi Minh City, 2020, ISSN 2525-2267, Vol. 44B, pp. 02
Quốc tế: 35
[1]. Anh Ngoc Le, Tuan Ngoc Nguyen, Dao Thi Anh Dong, Development of RP HPLC-PDA method for simultaneous quantitative analysis of Inoscavin A and Meshimakobnol A and application on some Phellinus mushroom species, Food Science & Nutrition, 2024, ISSN 2048-7177, Vol. 00, pp. 1-10
[2]. Hieu Tran Trung, Kartiko Arif Purnomo, Szu-Yin Yu, Zih-Jie Yang, Hao-Chun Hu, Tsong-Long Hwang, Nguyen Ngoc Tuan, Le Ngoc Tu, Dau Xuan Duc, Le Dang Quang, Anders Backlund, Tran Dinh Thang, Fang-Rong Chang, Anti-inflammatory and Antiphytopathogenic Fungal Activity of 2,3- seco -Tirucallane Triterpenoids Meliadubins A and B from Melia dubia Cav. Barks with ChemGPS-NP and In Silico Prediction, ACS Omega, 2023, ISSN 2470-1343, Vol. 8(40), pp. 36614-37622
[3]. Nguyen Thi Nu Trinh, Nguyen Ngoc Tuan, Tran Dinh Thang, Ping-Chung Kuo, Nguyen Ba Thanh, Le Nhat Tam, Le Hong Tuoi, Trang H. D. Nguyen, Danh C. Vu, Thi L. Ho, Le Ngoc Anh, Nguyen Thi Thu Thuy, Chemical Composition Analysis and Antioxidant Activity of Coffea robusta Monofloral Honeys from Vietnam, Foods, 2022, ISSN 2304-8158, Vol. 11, pp. 388
[4]. Nguyen Ngoc Tuan, Huong Nguyen Thi, Chau Le Thi My, Tang Xuan Hai, Hieu Tran Trung, Anh Nguyen Thi Kim, Thanh Nguyen Tan, Tan Le Van, Cuong Quoc Nguyen, Quang De Tran, Ping-Chung Kuo, Quang Le Dang, Tran Dinh Thang, Inhibition of α-Glucosidase, Acetylcholinesterase, and Nitric Oxide Production by Phytochemicals Isolated from Millettia speciosa—In Vitro and Molecular Docking Studies, Plants, 2022, ISSN 2223-7747, Vol. 11, pp. 338
[5]. Hieu Nguyen-Ngoc, Bui Thi Thu Trang, Do Thi Hoai Thuc, Huu Tung Nguyen, Vu Dinh Hoang, Quang De Tran, Tuan Ngoc Nguyen, Dang Ngoc Quang, Giang Nam Pham, Quang Le Dang, Characterization of thymol derivatives from Eupatorium fortunei Turcz. aerial parts, Natural Product Research, 2023, ISSN 1478-6427, pp. 1-8
[6]. Hieu Nguyen-Ngoc, Cuong Quoc Nguyen, Kieu Anh Thi Vo, Thu Trang Thi Nguyen, Duc Trong Nghiem, Nguyen Thi Ha, Gyung Ja Choi, Ahmad Ghozali Ardiansyah, Cong Thanh Nguyen, Hoang Dinh Vu, Ngoc Tuan Nguyen, Quang De Tran, Quang Le Dang, Insight into the role of phytoalexin naringenin and phytohormone abscisic acid in defense against phytopathogens Phytophthora infestans and Magnaporthe oryzae: In vitro and in silico approaches, Physiological and Molecular Plant Pathology, 2023, ISSN 1096-1178, Vol. 127, pp. 102123
[7]. Thuan D.H. Nguyen, Quyen T. Pham, Khanh K. Nguyen, Tuan N. Nguyen, Stability Study and Antifungal Activity of Chitosan Films from Shrimp Shells against Colletotrichum gloeosporioides, Tropical Journal of Natural Product Research, 2024, ISSN 2616-0692, Vol. 8(6), pp. 7345-7349
[8]. V. T. Nguyen N. T. Nguyen D. T. Tran V. T. Le T. H. Tran, AVG Treatment at Pre-harvest to Delay Ripeness on Booth7 Avocado Based on The Activity of ACC Synthases and ACC Oxidase Enzymes, Journal of Agricultural Sciences – Sri Lanka, 2024, ISSN 2386-1363, Vol. 19/2, pp. 407
[9]. Quynh T. T. Ha, Khanh K. Nguyen, Anh N. Le, Hoan T. Vu, Tuan N. Nguyen, Opuntia ficus-indica (L.): An Overview of the Recent Application and Opportunities in Food, Tropical Journal of Natural Product Research, 2024, ISSN 2616-0692, Vol. 8(1), pp. 5734-5745
[10]. Thi-Ngan Nguyen, Kim-Anh Thi Nguyen, Tuong-Vi Nguyen Le, Cuu-Khoa Nguyen, Nu-Trinh Thi Nguyen, Ping-Chung Kuo, Gia-Buu Tran, Ngoc-Anh Le, Thanh-Luu Tran & Ngoc-Tuan Nguyen, Research on chemical constituents, anti-bacterial and anti-cancer effects of components isolated from Zingiber officinale Roscoe from Vietnam, Plant Science Today, 2023, ISSN 2348-1900, pp. 1-10
[11]. Anh, P. T. H., Trang, H. P., Thanh, B. Đ., Trinh, N. T. N., Thang, T. Đ., Phuong, D. L., Tuan, N. N. and Huyen, T. T., Antioxidant capacity and sequence of peptides derived from oysters and green mussels in Vietnam, International Food Research Journal, 2023, ISSN 2231/7546, Vol. 30/3, pp. 736-749
[12]. TUAN NGUYEN NGOC, HUONG NGUYEN THI, HUYEN MAI THI THANH, HAI TANG XUAN, HIEU TRAN TRUNG, HUYEN NGUYEN THI, THANH NGUYEN TAN, THANG TRAN DINH, Chemical constituents obtained from rhizomes of Alpinia blepharocalyx K. Schum. and their anti-inflammatory properties, Herba Polonica, 2023, ISSN 0018-0599, Vol. 69(1), pp. 31-36
[13]. Nguyen Thi Minh Nguyet, Dang Thi Thuy, Nguyen Ngoc Tuan, Le Pham Tan Quoc, Effects of Storage, Prepration and Heat Treatment on WaterSoluble Vitamins and Minerals of Sauropus androgynous, Current Research in Nutrition and Food Science, 2022, ISSN 2347-467X, Vol. 10(2), pp. 685-697
[14]. Nguyen Ngoc Thuan, Dam Sao Mai, Le Trung Thien, Nguyen Thi Nu Trinh, Le Ngoc Anh, Tran Dinh Thang, Nguyen Thi Thu Thuy, Nguyen Ngoc Tuan, Optimization of the Extraction Process of Bioactive Compounds from the Fruiting Bodies of Yunzhi Mushroom (Coriolopsis aspera) in Vietnam by Response Surface Methodology, Malaysian Journal of Chemistry, 2023, ISSN 2550-1658, Vol. 25(4), pp. 165-175
[15]. Gia-Buu Tran, Ngoc-Tuan Nguyen, Hoai-Nguyen Nguyen, Hong-Hieu Pham, Thanh Minh Thi Ngo, Chemical composition and antioxidant, anti-Inflammatory, and anticancer effects of ethanol extract of black shallot (Allium ascalonicum), Pharmacophore, 2020, ISSN 2229-5402, Vol. 11(3), pp. 30-37
[16]. Ngoc-Tuan Nguyen, Thi-Huong Nguyen, Trung-Hieu Tran, Thanh-Huyen Mai Thi, Nu-Trinh Nguyen Thi, Xuan-Hai Tang, Viet-Hai Ha, Gia-Buu Tran, Dinh-Thang Tran, Chemical Constituents from the Seeds of Alpinia blepharocalyx K. Schum in Vietnam and their Bioactives, Pharmacophore, 2020, ISSN 2229-5402, Vol. 11(6), pp. 108-111
[17]. Nguyen Ngoc Thuan, Nguyen Ngoc Tuan, Dam Sao Mai, Le Trung Thien, Nguyen Thi Ngan, Van Hong Thien, Le Pham Tan Quoc, Tran Gia Buu, Nguyen Hoai Nguyen, Tran Thi Huyen, Chemical Composition and Antioxidant, Anti-Inflammatory, And Anticancer Effects of Extract from Yunzhi Mushroom (Coriolopsis Aspera) In Vietnam, Pharmacophore, 2020, ISSN 2229-5402, Vol. 11(4), pp. 51-55
[18]. Trang H. D. Nguyen, Danh C. Vu, Sophie Alvarez, Khoa D. Nguyen, Thuong L. T. Nguyen, Nguyen N. Tuan, Nguyen T. Minh-Nguyet, Le N. Tam,Thi L. Ho, Xuyen T. Vo, Comparative Examination of Phytonutrients and Antioxidant Activity of Commonly Consumed Nuts and Seeds Grown in Vietnam, Horticulturae, 2022, ISSN 2311-7524 (ISI), Vol. 8, pp. 521
[19]. Nguyen Ngoc Tuan, Huong Nguyen Thi, Chau Le Thi My, Tang Xuan Hai, Hieu Tran Trung, Anh Nguyen Thi Kim, Thanh Nguyen Tan, Tan Le Van, Cuong Quoc Nguyen, Quang De Tran, Ping-Chung Kuo, Quang Le Dang, Tran Dinh Thang, Inhibition of α-Glucosidase, Acetylcholinesterase, and Nitric Oxide Production by Phytochemicals Isolated from Millettia speciosa—In Vitro and Molecular Docking Studies, Plants, 2022, ISSN 2223-7747 (ISI), Vol. 11
[20]. Nguyen Thi Nu Trinh, Nguyen Ngoc Tuan, Tran Dinh Thang, Ping-Chung Kuo, Nguyen Ba Thanh, Le Nhat Tam, Le Hong Tuoi, Trang H. D. Nguyen, Danh C. Vu, Thi L. Ho , Le Ngoc Anh, Nguyen Thi Thu Thuy, Chemical Composition Analysis and Antioxidant Activity of Coffea robusta Monofloral Honeys from Vietnam, Foods, 2022, ISSN 2304-8158 (ISI), Vol. 11(3), pp. 388
[21]. Trinh Nhat Thi Pham , Tuan Trong Nguyen, Thuy Le Thi Nguyen, An Minh Nguyen Tran, Tuan Ngoc Nguyen, Danh Thanh Tong, Dung Tien Le, Antioxidant and Anti-Inflammatory Activities of Phytochemicals from Ruellia tuberosa, Journal of Chemistry, 2022, ISSN 2090-9063 (ISI)
[22]. Nguyen Ngoc Tuan, Ping-Chung Kuo, Vu Dinh Hoang, Vu Thi Hien, Le Dang Quang, Tran Trung Hieu, Yue-Chiun Li, Nguyen Tan Thanh, Tian-Shung Wu, Tran Dinh Thang, The Limonoids and Other Constituents from the Fruits of Melia azedarach and Their Biological Activity, Records of Natural Products, 2021, ISSN 1307-6167 (ISI)
[23]. Yue-Chiun Li, Nguyen Thi Ngan, Kun-Ching Cheng, Tsong-Long Hwang, Tran Dinh Thang, Nguyen Ngoc Tuan, Mei-Lin Yang, Ping-Chung Kuo, Tian-Shung Wu, Constituents from the Fruiting Bodies of Trametes cubensis and Trametes suaveolens in Vietnam and Their Anti-Inflammatory Bioactivity, Molecules, 2021, ISSN 1420-3049 (ISI), Vol. 26(23), pp. 7311-7325
[24]. Nguyen Ngoc Thuan, Nguyen Thi Ngan, Ping-Chung Kuo, Nguyen Thi Nu Trinh, Le Trung Thien, Dam Sao Mai, Nguyen Ngoc Tuan, Le Van Tan, Tran Dinh Thang, Secondary Metabolites from the Fruiting Bodies of Coriolopsis aspera in Vietnam and their Bioactivities, Chemistry of Natural Compounds, 2021, ISSN 1573-8388 (ISI)
[25]. Thanh Nguyen Tan, Hieu Tran Trung, Quang Le Dang , Hien Vu Thi , Hoang Dinh Vu , Tuan Nguyen Ngoc , Hoai Thu Thi Do, Thanh Huong Nguyen, Dang Ngoc Quang, Thang Tran Dinh, Characterization and Antifungal Activity of Limonoid Constituents Isolated from Meliaceae Plants Melia dubia, Aphanamixis polystachya, and Swietenia macrophylla against Plant Pathogenic Fungi In Vitro, Journal of Chemistry, 2021, ISSN 2090-9063 (ISI)
[26]. Do Xuan Hung, Ping-Chung Kuo, Nguyen Ngoc Tuan, Hoang Van Trung, Nguyen Tan Thanh, Nguyen Thi Ha, Bach Long Giang, Nguyen Quang Trung, Nguyen Thi Ngan, Ha Viet Hai, Doan Lan Phuong, Dang Ngoc Quang, Tran Dinh Thang, Triterpenoids and steroids from the fruiting bodies of Hexagonia tenuis and their cytotoxicity, Natural Product Research, 2019, ISSN 1478-6419 (ISI)
[27]. Pham Thi Nhat Trinh, Bach Long Giang, Nguyen Trong Tuan, Hoang Thi Thu Hang, Nguyen Thi Le Thuy, Nguyen Ngoc Tuan, Le Tien Dung, Alfa glucosidase inhibitory, anti inflammatory activities and a new furanocoumarin derivative of Ruellia tuberosa, Natural product research, 2019, ISSN 1478-6419 (ISI)
[28]. Yue-Chiun Li, Ping-Chung Kuo, Mei-Lin Yang , Tzu-Yu Chen, Tsong-Long Hwang, Chih-Chao Chiang, Tran Dinh Thang, Nguyen Ngoc Tuan, Jason T.C. Tzen, Chemical Constituents of the Leaves of Peltophorum pterocarpum and Their Bioactivity, Molecules, 2019, ISSN 1420-3049 (ISI), Vol. 24(2), pp. 240-251
[29]. Hoang Van Trung, Ping-Chung Kuo, Nguyen Ngoc Tuan, Nguyen Thi Ngan, Nguyen Quang Trung, Nguyen Tan Thanh, Ha Viet Hai, Doan Lan Phuong, Bach Long Giang, Yue-Chiun Li, Tian-Shung Wu, Tran Dinh Thang, Characterization of Cytochalasins and Steroids From the Ascomycete Daldinia concentrica and Their Cytotoxicity, Natural Product Communications, 2019, ISSN 1934-578X (ISI)
[30]. Nguyen Ngoc Tuan, Ping-Chung Kuo, Tran Trung Hieu, Le Nguyen Tuong Vi, Quach Tong Hung, Le Tien Dung, Nguyen Duy Trinh, Nguyen Quang Trung, Nguyen Cuu Khoa, Ha Viet Hai, Tran Dinh Thang, A new triterpenoid and other compounds from lichens Cryptothecia faveomaculata Makhija & Patw, Natural Product Research, 2019, ISSN 1478-6419 (ISI)
[31]. Le Pham Tan Quoc, Nguyen Van Muoi, Tran Thanh Truc, Van Hong Thien, Le Tram Nghia Thu, Tran Thi Mai Anh, Nguyen Thi Ngan, Nguyen Duc Vuong, Pham My Hao, Nguyen Ngoc Tuan, Nguyen Ngo My Xuan, The effect of polyphenols from Polygonum multiflorum Thunb. Root extract on the storage of ground beef, Bulletin of the Transilvania University of Brasov, Series II: Forestry, Wood Industry, Agricultural Food Engineering, 2021, ISSN 2065-2135 (SCOPUS), Vol. 14(63), pp. 201-212
[32]. Nguyen Ngoc Tuan, Doan Manh Dung, Tran Thanh Tam Toan, Hoang Van Trung, Nguyen DInh Luyen, Nguyen Huu Tung, Tran Dinh Thang, Simultaneous quantitative analyses of Tanshinone I, Cryptotanshinone, and Tanshinone IIA in Danshen (Salvia miltiorrhiza Bunge) cultivated in Vietnam using LC-MS/MS, Indian Journal of Natural Products and Resources, 2021, ISSN 0976-0512 (SCOPUS), Vol. 12(1), pp. 74-83
[33]. Le Nguyen Tuong Vi, Nguyen Ngoc Tuan, Quach Tong Hung, Pham Thi Nhat Trinh, Tong Thanh Danh, Ngo Thao Ly, Vo Nguyen Thao, Le Tien Dung, α-glucosidase Inhibitory Activity of Extracts and Compounds from the Leaves of Ruellia tuberosa L., The Natural Products Journal, 2021, ISSN 2210-3155 (SCOPUS), Vol. 11
[34]. Hong-Thien Van, Bich-Tram Le, Thanh-Lan Nguyen, Ngoc-Nam Trinh, Tan-Viet Pham, Ngoc-Tuan Nguyen, Gia Buu Tran, Nga Nguyen-Phi, Hong Truong Luu, Chemical composition and antibacterial activities of essential oils from Homalomena pierreana (Araceae), Indian Journal of Natural Products and Resources, 2020, ISSN 0976-0512 (SCOPUS), Vol. 11(1), pp. 30-37
[35]. L. Quoc, N. N. Tuan, B. L. Giang, T. D. Thang, N.T.P. Van, T.Q.H. My, H.N.B. Nhien, N. D. Vuong, H. N. Phan, P. M. Hảo, Ultrasound-assisted extraction of phenolic compounds from red turmeric (Curcuma zanthorrhiza), Bulletin of the Transilvania University of Braşov, 2019, ISSN 2065-2135 (SCOPUS), Vol. 12(2), pp. 107-116
Patent:
- The method of extracting hexagonin from Hexagonia apiaria.